Jesteś tutaj: Start / Wychowanie / Internat / Konkurs ,,Kuchnia na medal" / Regulamin konkursu Kuchnia na medal w roku szkolnym 2020/2021
Regulamin konkursu Kuchnia na medal w roku szkolnym 2020/2021
20 września 2020
Konkurs ,,Kuchnia na medal” skierowany do grup wychowawczych na terenie Internatu MOW w Radzionkowie pod patronatem Stowarzyszenia Damy Radę.
CELE:
- Przestrzeganie podstawowych zasad utrzymania czystości.
- Dbałość o estetykę i sprawność techniczną pomieszczeń grupy wychowawczych.
- Wdrażanie działań na rzecz środowiska naturalnego, ekologii oraz dbałości o własne zdrowie.
- Dbałość o zdrowy jadłospis zgodny z normami żywienia.
ZASADY KONKURSU:
- W konkursie biorą udział wszystkie grupy wychowawcze.
- Konkurs trwa od września/października 2020 roku do maja 2020 roku.
- Grupy walczą o certyfikat ,, KUCHNI NA MEDAL ”.
- W skład komisji oceniającej wchodzi Anna Guzy, przedstawiciel kierownictwa MOW oraz przedstawicielka Samorządu Wychowanek.
- Punktacja będzie podawana i na bieżąco aktualizowana na stronie internetowej placówki mow.radzionkow.pl w zakładce Konkurs Kuchnia na medal.
- Czystość każdej kuchni oraz jadłospisy i faktury oceniana będą w skali 0-3 pkt od jednego członka komisji przy każdym kryterium.
- Ocenie podlegać będą:
- odpowiednie przechowywania produktów spożywczych oraz przechowywanie półproduktów lub gotowych potraw;
- czystość sprzętu gospodarstwa domowego;
- czystość i porządek w szafkach;
- segregowanie śmieci;
oraz pod koniec miesiąca:
- jadłospisy zgodne z zasadami żywienia – oceniane przez A. Guzy
- faktury żywnościowe pod kątem zdrowych produktów – oceniane przez A. Pakulską
- Komisja będzie sprawdzać czystość kuchni co najmniej 1 raz w tygodniu w różnych dniach tygodnia w godzinach porannych.
- Podsumowanie wyników konkursu na podstawie zdobytych punktów, wręczenie certyfikatu Kuchni na medal oraz nagród odbywać się będzie pod koniec każdego semestru ( styczeń 2021, maj 2021).
Organizatorzy konkursu:
Anna Guzy
Aldona Pakulska-Kubicius