Konkurs ,,Kuchnia na medal"

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Aktualne wyniki :)

Wyniki z dnia 19.11.2020r.

19 listopada 2020

Regulamin konkursu Kuchnia na medal w roku szkolnym 2020/2021

Konkurs ,,Kuchnia na medal” skierowany do grup wychowawczych na terenie Internatu MOW w Radzionkowie pod patronatem Stowarzyszenia Damy Radę.

CELE:

  1. Przestrzeganie podstawowych zasad utrzymania czystości.
  2. Dbałość o estetykę i sprawność techniczną pomieszczeń grupy wychowawczych.
  3. Wdrażanie działań na rzecz środowiska naturalnego, ekologii oraz dbałości o własne zdrowie.
  4. Dbałość o zdrowy jadłospis zgodny z normami żywienia.

ZASADY KONKURSU:

  1. W konkursie biorą udział wszystkie grupy wychowawcze.
  2. Konkurs trwa od września/października 2020 roku do maja 2020 roku.
  3. Grupy walczą o certyfikat ,, KUCHNI NA MEDAL ”.
  4. W skład komisji oceniającej wchodzi Anna Guzy, przedstawiciel kierownictwa MOW oraz przedstawicielka Samorządu Wychowanek.
  5. Punktacja będzie podawana i na bieżąco aktualizowana na stronie internetowej placówki mow.radzionkow.pl w zakładce Konkurs Kuchnia na medal.
  6. Czystość każdej kuchni oraz jadłospisy i faktury oceniana będą w skali 0-3 pkt od jednego członka komisji przy każdym kryterium.       
  7. Ocenie podlegać będą:
  • odpowiednie przechowywania produktów spożywczych oraz przechowywanie półproduktów lub gotowych potraw;
  • czystość sprzętu gospodarstwa domowego;
  • czystość i porządek w szafkach;
  • segregowanie śmieci;

oraz pod koniec miesiąca:

  • jadłospisy zgodne z zasadami żywienia – oceniane przez A. Guzy
  • faktury żywnościowe pod kątem zdrowych produktów – oceniane przez A. Pakulską
  1. Komisja będzie sprawdzać czystość kuchni co najmniej 1 raz w tygodniu w różnych dniach tygodnia w godzinach porannych.
  2. Podsumowanie wyników konkursu na podstawie zdobytych punktów, wręczenie certyfikatu Kuchni na medal oraz nagród odbywać się będzie pod koniec każdego semestru ( styczeń 2021, maj 2021).

 

Organizatorzy konkursu:

Anna Guzy

Aldona Pakulska-Kubicius

20 września 2020
Przejdź do - Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020

Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020

Podsumowanie konkursu Kuchnia na medal w edycji wiosennej odbyła się 18 czerwca 2020r. Po raz pierwszy wygrała Grupa I, która cały rok bardzo dbała o to, aby właśnie to ich kuchnia była na medal i otrzymała właściwy Certyfikat z wyróżnieniem. Tak też się stało.

19 czerwca 2020
Czytaj więcej o: Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020
Przejdź do - Podsumowanie konkursu - edycja jesienna

Podsumowanie konkursu - edycja jesienna

Podsumowanie konkursu ,,Kuchnia na medal - edycja jesienna" odbyło się 09 stycznia 2019r. Po raz trzeci z rzędu wygrała grupa III uzyskując najwięcej bo 795pkt ( na 900pkt możliwych do uzyskania) i otrzymała CERTYFIKAT KUCHNI NA MEDAL.

 

 

9 stycznia 2020
Czytaj więcej o: Podsumowanie konkursu - edycja jesienna

Regulamin konkursu Kuchnia na medal 2019/2020

Konkurs ,,Kuchnia na medal” skierowany do grup wychowawczych na terenie Internatu MOW w Radzionkowie pod patronatem Stowarzyszenia Damy Radę.

CELE:

  1. Przestrzeganie podstawowych zasad utrzymania czystości.
  2. Dbałość o estetykę i sprawność techniczną pomieszczeń grupy wychowawczych.
  3. Wdrażanie działań na rzecz środowiska naturalnego, ekologii oraz dbałości o własne zdrowie.
  4. Dbałość o zdrowy jadłospis zgodny z normami żywienia.
1 października 2019
Czytaj więcej o: Regulamin konkursu Kuchnia na medal 2019/2020