Konkurs ,,Kuchnia na medal"

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Podsumowanie edycji wiosennej 2021

W tym miejscu juz wkrótce wyniki kuchni na medal:) Kto zdobędzie certyfikat? 

12 czerwca 2021
Przejdź do - Podsumowanie konkursu - edycja jesienna 2021

Podsumowanie konkursu - edycja jesienna 2021

Podsumowanie edycji jesiennej konkursu Kuchnia na medal odbyło się 22 lutego 2021r. Konkurs trwał od października 2020 do stycznia 2021. Tym razem certyfikat Kuchni na medal odebrała zasłużenie Grupa III, która nie po raz pierwszy sięgnęła po to wyróżnienie. 

23 lutego 2021
Czytaj więcej o: Podsumowanie konkursu - edycja jesienna 2021

Regulamin konkursu Kuchnia na medal w roku szkolnym 2020/2021

Konkurs ,,Kuchnia na medal” skierowany do grup wychowawczych na terenie Internatu MOW w Radzionkowie pod patronatem Stowarzyszenia Damy Radę.

CELE:

  1. Przestrzeganie podstawowych zasad utrzymania czystości.
  2. Dbałość o estetykę i sprawność techniczną pomieszczeń grupy wychowawczych.
  3. Wdrażanie działań na rzecz środowiska naturalnego, ekologii oraz dbałości o własne zdrowie.
  4. Dbałość o zdrowy jadłospis zgodny z normami żywienia.

ZASADY KONKURSU:

  1. W konkursie biorą udział wszystkie grupy wychowawcze.
  2. Konkurs trwa od września/października 2020 roku do maja 2020 roku.
  3. Grupy walczą o certyfikat ,, KUCHNI NA MEDAL ”.
  4. W skład komisji oceniającej wchodzi Anna Guzy, przedstawiciel kierownictwa MOW oraz przedstawicielka Samorządu Wychowanek.
  5. Punktacja będzie podawana i na bieżąco aktualizowana na stronie internetowej placówki mow.radzionkow.pl w zakładce Konkurs Kuchnia na medal.
  6. Czystość każdej kuchni oraz jadłospisy i faktury oceniana będą w skali 0-3 pkt od jednego członka komisji przy każdym kryterium.       
  7. Ocenie podlegać będą:
  • odpowiednie przechowywania produktów spożywczych oraz przechowywanie półproduktów lub gotowych potraw;
  • czystość sprzętu gospodarstwa domowego;
  • czystość i porządek w szafkach;
  • segregowanie śmieci;

oraz pod koniec miesiąca:

  • jadłospisy zgodne z zasadami żywienia – oceniane przez A. Guzy
  • faktury żywnościowe pod kątem zdrowych produktów – oceniane przez A. Pakulską
  1. Komisja będzie sprawdzać czystość kuchni co najmniej 1 raz w tygodniu w różnych dniach tygodnia w godzinach porannych.
  2. Podsumowanie wyników konkursu na podstawie zdobytych punktów, wręczenie certyfikatu Kuchni na medal oraz nagród odbywać się będzie pod koniec każdego semestru ( styczeń 2021, maj 2021).

 

Organizatorzy konkursu:

Anna Guzy

Aldona Pakulska-Kubicius

20 września 2020
Przejdź do - Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020

Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020

Podsumowanie konkursu Kuchnia na medal w edycji wiosennej odbyła się 18 czerwca 2020r. Po raz pierwszy wygrała Grupa I, która cały rok bardzo dbała o to, aby właśnie to ich kuchnia była na medal i otrzymała właściwy Certyfikat z wyróżnieniem. Tak też się stało.

19 czerwca 2020
Czytaj więcej o: Podsumowanie konkursu - edycja wiosenna 2020
Przejdź do - Podsumowanie konkursu - edycja jesienna

Podsumowanie konkursu - edycja jesienna

Podsumowanie konkursu ,,Kuchnia na medal - edycja jesienna" odbyło się 09 stycznia 2019r. Po raz trzeci z rzędu wygrała grupa III uzyskując najwięcej bo 795pkt ( na 900pkt możliwych do uzyskania) i otrzymała CERTYFIKAT KUCHNI NA MEDAL.

 

 

9 stycznia 2020
Czytaj więcej o: Podsumowanie konkursu - edycja jesienna