Branżowa Szkoła I Stopnia

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Przejdź do - Branżowa Szkoła I Stopnia Nr 12

Branżowa Szkoła I Stopnia Nr 12

Kształcenie w zawodzie kucharz - symbol zawodu 512001, Kwalifikacja HGT.O2 Przygotowanie i wydawanie  potraw odbywa się w klasie pierwszej oraz drugiej w systemie sześciodniowym z uwzględnieniem soboty. Zapewniamy na miejscu praktyki na warsztatach szkolnych.

 

30 sierpnia 2020
Czytaj więcej o: Branżowa Szkoła I Stopnia Nr 12

CELE KSZTAŁCENIA W ZAWODZIE KUCHARZ

Absolwent branżowej szkoły kształcącej w zawodzie kucharz powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  1. oceniania jakości produktów;
  2. przechowywania żywności;
  3. obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;
  4. obsługi sprzętu gastronomicznego;
  5. przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;
  6. wydawania dań.

KWALIFIKACJA:

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie potraw

 

 

28 sierpnia 2020