Pracownia gastronomiczna
Artykuły
Raz dwa trzy pani Ania patrzy:)
Taki sobie tytuł małego klasowego projektu wymysliła klasa pierwsza branżowa na zajęciach praktycznych w pracowni gastronomicznej. Będziemy tu wstawiać zdjęcia tego co ugotujemy - czasami po raz pierwszy. Chcemy się chwalic naszymi umiejętnościami kulinarnymi. Chociaz czasami może nam cos nie wyjść to i tak smakowicie na talerzach wygląda:) ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ.
Konkurs Najlepsza w zawodzie 2023
Coroczny wewnątrzszkolny konkurs gastronomiczny już za nami. W piątek 17 marca 4 dwuosobowe ekipy podjęły się wyzwania i stanęły do boju w zmaganiach o tytuł „Najlepszej w zawodzie kucharz”. Uczestniczki wykazały się odwagą i kreatywnością, dzięki czemu Jury w składze: Tomek, Basia, Asia i Ania mogło spróbować nowych potraw. Poziom był bardzo wyrównany a o zdobyciu tytułu decydowały niuanse. Gratulujemy wszystkim uczestniczkom zmagań.
Zdrowie na talerzu
Kolejny projekt klasy pierwszej rozpoczynającej przygodę z gotowaniem ruszył pod nazwą Zdrowie na talerzu. W tej zakładce będziemy relacjonowały nasze działania. Zapraszamy do poglądania naszych aktywności :)
Rewolucje na talerzu
28 czerwca 2021r. podsumowałyśmy nasz projekt Rewolucje na talerzu, który miał na celu rozwijanie naszych zainteresowań zawodem, poprawienie nawyków żywieniowych, kształtowanie umiejętności dekoracji potraw, dbałość o estetykę potraw. Rozpoczęłyśmy ten projekt jeszcze w pierwszej klasie i było nas znacznie więcej. Dziś w mniejszym składzie. Nauczyczyłyśmy się sporo i choć zostałyśmy tylko dwie bardzo cieszymy się że możemy pochwalić się naszymi potrawami, które ćwiczyłyśmy przez dwa lata nauki.
Pliki do pobrania
JADŁOSPIS MARZEC 2022 (34.00 KB)