Pracownia gastronomiczna

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Przejdź do - Rewolucje na talerzu

Rewolucje na talerzu

28 czerwca 2021r. podsumowałyśmy nasz projekt Rewolucje na talerzu, który  miał na celu rozwijanie naszych zainteresowań zawodem, poprawienie nawyków żywieniowych, kształtowanie umiejętności dekoracji potraw, dbałość o estetykę potraw. Rozpoczęłyśmy ten projekt jeszcze w pierwszej klasie i było nas znacznie więcej. Dziś w mniejszym składzie.  Nauczyczyłyśmy się sporo i choć zostałyśmy tylko dwie bardzo cieszymy się że możemy pochwalić się naszymi potrawami, które ćwiczyłyśmy przez dwa lata nauki. 

30 czerwca 2021
Czytaj więcej o: Rewolucje na talerzu
Przejdź do - Konkurs Najlepsza w zawodzie kucharz 2021

Konkurs Najlepsza w zawodzie kucharz 2021

27 kwietnia 2021r odbył się wewnątrzszkolny konkurs gastronomiczny „Najlepsza w zawodzie kucharz”. Dla dziewcząt biorących udział w konkursie to niewątpliwie wyróżnienie oraz sprawdzian umiejętności kulinarnych. Dla Jury jak zwykle było to trudne zadanie, gdyż wszystkie drużyny wykazały się niezwykłą pomysłowością i kreatywnością. Oceniający mogli podziwiać pięknie podane potrawy, delektując się ich wyszukanymi smakami. Mimo, iż był to konkurs i rywalizacja, w pracowni gastronomicznej podczas wykonywania potraw konkursowych panowała miła atmosfera. 

27 kwietnia 2021
Czytaj więcej o: Konkurs Najlepsza w zawodzie kucharz 2021
Przejdź do - Konkurs gastronomiczny ,,Najlepsza w zawodzie kucharz"

Konkurs gastronomiczny ,,Najlepsza w zawodzie kucharz"

27 lutego 2020r. odbył się wewnątrzszkolny konkurs gastronomiczny „Najlepsza w zawodzie kucharz”. Jak co roku, rywalizacja była bardzo zacięta. Każda z drużyn zaprezentowała coś innego, dania były smaczne i oryginalne. Jury w składzie Tomek, Bożena, Ania, Asia i Basia dokonało oceny prezentowanych przez nasze kuchareczki potraw.

27 lutego 2020
Czytaj więcej o: Konkurs gastronomiczny ,,Najlepsza w zawodzie kucharz"

Tykająca bomba

Oto prezentacja naszej klasy, którą wykonałyśmy podczas projektu TYKAJACA BOMBA. Projekt dotyczył produktów spożywczych, które są szkodliwe dla zdrowia a po które chętnie wszytscy sięgamy. Mamy nadzieję, że informacje które zdobyłyśmy przekonają was, że nie warto sięgać chipsy, zupki chińskie, energetyki, coca-cole...

Klasa I a

19 maja 2020
Czytaj więcej o: Tykająca bomba

Wielkanoc tuż tuż

4 kwietnia 2020

Pliki do pobrania

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Stanowisko wydawania potraw

    Stanowisko wydawania potraw

  • Powiększ zdjęcie Stanowiska robocze dla uczennic

    Stanowiska robocze dla uczennic

  • Powiększ zdjęcie Stanowiska robocze dla uczennic

    Stanowiska robocze dla uczennic

  • Powiększ zdjęcie Wydzielona część pracowni do celów dydaktycznych

    Wydzielona część pracowni do celów dydaktycznych

  • Powiększ zdjęcie Pokój dla stołujących

    Pokój dla stołujących

  • Powiększ zdjęcie Magazyn podręczny

    Magazyn podręczny

  • Powiększ zdjęcie Osiągnięcia...:)

    Osiągnięcia...:)