Robienie przetworów na zimę nie jest trudne i nie jest nudne.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 października 2016

W ramach realizacji projektu „ To nie jest wcale trudne , to jest wcale nudne”, cała grupa zaangażowała się robienie przetworów na zimę.  Postanowiłyśmy wykorzystać  to, że jesienią warzywa są tanie, więc w ramach oszczędności  i zrobienia zapasów na zimę cała grupa robiła przetwory takie jak: ogórki kiszone, sałatki z kapusty białej, kapustę czerwoną, paprykę konserwową oraz przecier pomidorowy. Oprócz tego zrobiłyśmy własną wegetę z suszonych warzyw z dodatkiem różowej soli himalajskiej, która jest zdrowsza od tej zwykłej.  Nasza grupa była bardzo zaangażowana w to, co robiłyśmy, dlatego też wszystkie przetwory wyszły bardzo pyszne.

 

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie 1

    1

  • Powiększ zdjęcie 2

    2

  • Powiększ zdjęcie 3

    3

  • Powiększ zdjęcie 4

    4

  • Powiększ zdjęcie 5

    5

  • Powiększ zdjęcie 6

    6

  • Powiększ zdjęcie 7

    7

  • Powiększ zdjęcie 9

    9