Zajęcia kulinarne- robimy samodzielnie przyprawę warzywną.

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 marca 2016

Smak naszych potraw w dużej mierze zależy od dodania odpowiednich przypraw. Na półkach sklepowych można znaleźć setki różnorodnych mieszanek do zup, mięs itd. Piękne opakowania kuszą , jednakże wystarczy spojrzeć na składniki użyte do owych mieszanek  … czar pryska a przy dłuższym stosowaniu nasze zdrowie też. Oprócz glutaminianu sodu i ogromnej ilości soli aż roi się od wszelkiego rodzaju polepszaczy smaku, zapachu i barwników. Warzywa stanowią zaledwie do 20% całości mieszanki!

 

  W trosce o nasze zdrowie, zrezygnowaliśmy z zakupu takich przypraw i postanowiłyśmy, że zrobimy je same.  Wszystkie dziewczęta solidnie wzięły się za obieranie, tarcie i suszenie warzyw. Efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. W naszej kuchni używamy teraz zdrowej przyprawy siedmioskładnikowej, bez zbędnej chemii, nadmiernej ilości soli i polepszaczy smaku. I co najważniejsze w stu procentach składającej się z polskich warzyw. Mamy nadzieję, że samodzielne przygotowywanie przypraw stanie się w naszej grupie tradycją.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie