Konkurs kulinarny

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
1 czerwca 2016

Galeria zdjęć

Z początkiem kwietnia rozpoczął się konkurs kulinarny. Myślą przewodnią konkursu było smaczne i zdrowe jedzenie. Przed każdym rozpoczęciem pracy musieliśmy przygotować się pod kątem zasad bhp. Każda z nas musiała mieć na sobie fartuch, spięte włosy, natomiast przed rozpoczęciem jak i po rozpoczęciu pracy stanowisko musiało być idealnie wysprzątane. Do zadania wliczany także był sposób podania dania, czyli jak był uporządkowany stół.

 

Pod koniec dnia zbieraliśmy się w celu oceniania całokształtu gotowania osoby której w ten dzień sprawowała dyżur. Maksymalnie można było zdobyć 30 punktów. Każda z nas miała po dwa gotowania, w których mogła się wykazać swymi umiejętnościami. Jakby nie było, wszystkie bardzo dobrze się spisałyśmy, ponieważ starannie przygotowywaliśmy się do każdego zadania, ponieważ chciałyśmy wypaść jak najlepiej by smakowało nie tylko nam a wszystkim osobom z grupy J.  Na koniec odbył się decydujący ruch, w którym musiałyśmy zrobić deser z produktów które przyniosła Pani Asia. Było to niezwykłe zadanie ponieważ żadna z nas nie wiedziała co będzie robić. Na całe szczęście wszystko poszła jak z płatka.

Konkurs ten wszystkim się spodobał, ponieważ świetnie się bawiłyśmy i mogłyśmy zrobić smaczne dania dla całej grupy.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie